Vind jouw sluitmachine...

Verkoopvoorwaarden

Artikel 1. Definities.
Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, worden de in deze algemene voorwaarden gehanteerde verkoopvoorwaarden als volgt gedefinieerd.

Gebruiker: Dutchpacks B.V. de gebruiker van de algemene voorwaarden.
Cliënt: de tegenpartij van de gebruiker.
Contract: het contract voor het verlenen van diensten.

Artikel 2: Algemeen
Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en alle overeenkomsten tussen gebruiker en een opdrachtgever waarop gebruiker heeft verklaard dat deze voorwaarden van toepassing zijn, voor zover partijen geen specifieke schriftelijke overeenkomsten die het tegendeel beweren.

Deze voorwaarden zijn verder van toepassing op alle overeenkomsten met de gebruiker die met behulp van derden tot stand komen.

Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn uitsluitend geldig als deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Als een of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden of van de daarbij behorende overeenkomst nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden en de overeenkomst onverkort van toepassing. Gebruiker en opdrachtgever treden in dat geval in overleg om overeenstemming te bereiken over vervanging van de ongeldige bepalingen door nieuwe, die het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepalingen zoveel mogelijk benaderen.

Gebruikte machines worden geleverd zonder CE. CE is de verantwoordelijkheid van de koper, tenzij anders vermeld in de factuur of de overeenkomst. Nieuwe machines zijn met CE-goedkeuring en met garantie voor 12 maanden na plaatsing/of ophaaldatum op basis van carry in (locatie Roosendaal, Hoge Bergen 17. De transportkosten zijn voor de Cliënt

Artikel 3: Aanbiedingen en offertes en overeenkomsten, contracten en facturen
Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod schriftelijk en uitdrukkelijk anders is vermeld. Tenzij anders vermeld, zijn de prijzen vermeld in de genoemde aanbiedingen en offertes exclusief BTW en andere heffingen van overheidswege en ook de in verband met de overeenkomst gemaakte kosten, waaronder verzend- en administratiekosten, tenzij anders aangegeven.

Als de aanvaarding (op ondergeschikte punten) afwijkt van het in de offerte opgenomen aanbod, is gebruiker aan die afwijkende punten niet gebonden. Onder voorbehoud van andersluidende verklaring van de gebruiker, komt de overeenkomst in dat geval niet naar die verschillende punten tot stand.

Een samengestelde prijsopgave verplicht de gebruiker niet tot het verrichten van een gedeelte van een opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.

Aanbiedingen en offertes gelden niet automatisch voor toekomstige bestellingen.

De geldigheidsduur van alle door gebruiker gedane aanbiedingen en prijsopgaven bedraagt 30 dagen, tenzij anders vermeld in de aanbieding/ offerte.

Alle verstrekte technische specificaties zijn in overeenstemming met de originele bijsluiter en specificaties van de fabrikant. Dutchpacks B.V.is nimmer aansprakelijk voor afwijkingen of onvolkomenheden. Gegevens zijn slechts een indicatie en aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Gebruiker is niet verantwoordelijk voor eventuele afwijkingen en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade.

Alle machines worden verkocht volgens de vermelde en/of bekende informatie, zoals serienummer en bouwjaar. Bouwjaar en serienummer zijn alleen beschikbaar vanaf het bestaande machine-ID-plaatje. Gebruiker is niet verantwoordelijk voor eventuele afwijkingen en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade. Opdrachtgever heeft geen enkel recht als gegevens op enig moment onjuist lijken.

Artikel 4: Uitvoering van het contract, informatie en middelen
Gebruiker zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren en de deskundigheid die opdrachtgever redelijkerwijs van gebruiker mag verwachten. De gebruiker garandeert echter niet dat enig beoogd resultaat zal worden bereikt.

De gebruiker bepaalt hoe en door wie de opdracht wordt uitgevoerd, maar handelt zoveel mogelijk in overeenstemming met de door opdrachtgever aangegeven wensen. Als en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, behoudt gebruiker zich het recht voor de werkzaamheden te laten verrichten door derden.

De opdrachtgever zal ervoor zorgen dat de gebruiker tijdig en volledig wordt voorzien van alle informatie, en ook wijzigingen daarin, in de vorm en op de wijze waarvan de gebruiker aangeeft dat deze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs van hem mag verwachten. Als de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig of niet volledig aan gebruiker worden verstrekt, behoudt gebruiker zich het recht voor de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of als gevolg van de vertraging gemaakte extra kosten bij opdrachtgever in rekening te brengen tegen de huidige markttarieven.

De opdrachtgever zorgt ervoor dat de gebruiker tijdig alle middelen en faciliteiten krijgt waarvan de gebruiker aangeeft dat deze noodzakelijk zijn en waarvan de consument redelijkerwijs mag verwachten dat deze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst en dat deze beschikbaar zijn en te allen tijde correct functioneren. Indien aan gebruiker niet voldoende middelen ter beschikking worden gesteld die nodig zijn voor de uitvoering van de overeenkomst, behoudt gebruiker zich het recht voor de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of als gevolg van de vertraging gemaakte extra kosten bij de opdrachtgever in rekening te brengen tegen de huidige marktconforme tarieven.

De opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de informatie, middelen en faciliteiten die hij aan gebruiker verstrekt of ter beschikking heeft gesteld. De gebruiker kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade van welke aard dan ook veroorzaakt door het gebruik door de gebruiker van door de opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige informatie, tenzij de gebruiker zich bewust had moeten zijn van die onjuistheid of onvolledigheid.

De opdrachtgever is verplicht de gebruiker onverwijld op de hoogte te stellen van wijzigingen in de verstrekte gegevens en andere feiten en omstandigheden die van belang kunnen zijn voor de uitvoering van de overeenkomst.

Als is overeengekomen dat de overeenkomst in fasen zal worden uitgevoerd, behoudt gebruiker zich het recht voor de uitvoering van de onderdelen die deel uitmaken van een volgende fase op te schorten totdat de opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd.

Indien gebruiker of door gebruiker in het kader van de opdracht ingeschakelde derden werkzaamheden verrichten op locatie van opdrachtgever of een door opdrachtgever aangewezen locatie, zal opdrachtgever die medewerkers kosteloos ter beschikking stellen van de faciliteiten die redelijkerwijs worden vereist door die werknemers.

Artikel 5: Wijziging van het contract
Als tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat voor een juiste uitvoering van de overeenkomst wijzigingen of aanvullingen op de werkzaamheden noodzakelijk zijn, zullen partijen tijdig in overleg treden en de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen.

Door partijen overeengekomen wijzigingen van of aanvullingen op de overeenkomst kunnen een wijziging van de opleveringsdatum tot gevolg hebben. De gebruiker zal de opdrachtgever zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van wijzigingen in de opleverdatum. Wijzigingen van of aanvullingen op de overeenkomst geven de opdrachtgever geen recht op schadevergoeding of restitutie van gedane aanbetalingen.

Als de wijziging van of aanvulling op de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties heeft, zal gebruiker de opdrachtgever hierover tevoren inlichten. De gebruiker heeft het recht om extra kosten aan de opdrachtgever in rekening te brengen.

Als een vast honorarium is overeengekomen, zal gebruiker daarbij aangeven in hoeverre de wijziging of aanvulling van de overeenkomst tot overschrijding van dat honorarium leidt.

Alle vermelde technische details en beperkingen van de machine zijn volgens de specificaties van de originele fabrikant (zoals plaatformaat, blikdiameterbereik, blikhoogtebereik, productiesnelheid, kW, technische kenmerken enz.). Gebruiker is niet verantwoordelijk voor eventuele afwijkingen. Alle machines worden verkocht volgens de vermelde en/of bekende informatie, zoals serienummer en bouwjaar. Jaar en serienummer zijn alleen beschikbaar vanaf machine-ID-plaatje. Gebruiker is niet verantwoordelijk voor eventuele afwijkingen en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade.

Als één of meer door gebruiker aan opdrachtgever verkochte machines of onderdelen door onvoorziene omstandigheden of beschikbaarheid niet door gebruiker kunnen worden geleverd, is de gebruiker gerechtigd dit onderdeel van de overeenkomst te annuleren en de waarde van deze machine (s) en/of onderdeel in mindering te brengen. (s) van de totale waarde van het contract of zal de gebruiker de machine (s) en/of onderdeel (s) vervangen door een gelijkwaardige en technisch vergelijkbare machine (s) en/of onderdeel (s). In dit geval hoeft de gebruiker geen exclusieve toestemming van de klant te hebben om het contract te wijzigen. Gebruiker is in geen van deze situaties aansprakelijk voor enige schade of winstderving van opdrachtgever.

Op alle offertes, documenten en papierwerk zijn druk- en typefouten voorbehouden.

Artikel 6: Duur van de overeenkomst; uitvoeringstermijn
De overeenkomst tussen gebruiker en een opdrachtgever wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij uit de aard van de overeenkomst anders voortvloeit of partijen uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeenkomen.

Een in de looptijd van de overeenkomst overeengekomen termijn voor de voltooiing van de werkzaamheden is in geen geval een fatale termijn. Genoemde levertijden zijn geschat en gebruiker kan de levertijd zonder toestemming van opdrachtgever verlengen met maximaal 6 maanden. Als de levertijd deze termijn overschrijdt, heeft gebruiker toestemming van de opdrachtgever nodig voor overschrijding van de 6 maanden. Bij overschrijding van de implementatietermijn dient opdrachtgever de gebruiker daarom schriftelijk in gebreke te stellen. Gebruiker heeft in ieder geval het recht de levertijd te verlengen.

Tenzij is komen vast te staan dat uitvoering van de overeenkomst blijvend onmogelijk is geworden, kan de overeenkomst door de opdrachtgever niet worden ontbonden wegens overschrijding van de termijn, tenzij gebruiker ook in gebreke blijft de overeenkomst of deze niet binnen een redelijke termijn volledig uit te voeren dat hij na het verstrijken van de overeengekomen levertijd schriftelijk heeft aangegeven.

In geval van niet-levering van een enkele machine, zal vóór de uitvoeringsdatum van het contract vanwege het falen van de gebruiker een nieuwe leverdatum worden betaald of zal de aanbetaling worden geretourneerd. Als een complete lijn niet wordt geleverd door een mislukking van de gebruiker, kan de aanbetaling van de lijn alleen aan de klant worden geretourneerd als er niet eens een onderdeel van de lijn is geleverd of gereed is voor levering. Als een of meer onderdelen van de lijn worden geleverd of gereed zijn voor levering, heeft opdrachtgever geen enkel recht op teruggave van de aanbetaling en dient het contract onder alle omstandigheden te worden verlengd.

Artikel 7: Beëindiging
Elk der partijen is bevoegd de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van een in de gegeven omstandigheden redelijk geachte opzegtermijn en tegen het einde van een kalendermaand, tenzij partijen anders zijn overeengekomen. Opzegging dient schriftelijk te geschieden. Door gebruiker gemaakte kosten en door opdrachtgever gedane (aan) betalingen worden in geen geval geretourneerd.

Als de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd (indien de overeenkomst voor bepaalde tijd is aangegaan) door de opdrachtgever, heeft gebruiker recht op vergoeding van schade wegens daaruit voortvloeiend en aantoonbaar verlies van bezettingsgraad, tenzij de opzegging een reactie is op aan feiten en omstandigheden die aan de gebruiker kunnen worden toegerekend. De opdrachtgever is voorts verplicht tot betaling van de rekeningen voor tot dan toe verrichte werkzaamheden.

Als de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door gebruiker, zal gebruiker in overleg met opdrachtgever zorgdragen voor overdracht van de nog niet uitgevoerde werkzaamheden aan derden, tenzij sprake is van opzegging naar aanleiding van feiten en omstandigheden die aan derden zijn toe te rekenen dan de cliënt.

Indien gebruiker bij de overdracht van het werk extra kosten maakt, is opdrachtgever verplicht deze kosten aan gebruiker te vergoeden met inachtneming van het bepaalde in artikel 8 en 9 van deze algemene voorwaarden.

Artikel 8: Honorarium of commissie
Partijen kunnen bij het tot stand komen van de overeenkomst een vast honorarium of commissie overeenkomen.

Als geen vast honorarium is overeengekomen, wordt het honorarium berekend op basis van de werkelijk gewerkte uren. Het honorarium wordt berekend tegen de gebruikelijke uurtarieven van gebruiker voor de periode waarin de werkzaamheden worden verricht, tenzij een ander uurtarief is overeengekomen.

Het honorarium en eventuele kostenramingen zijn exclusief BTW.

Bij opdrachten met een looptijd van meer dan twee maanden worden de verschuldigde kosten periodiek in rekening gebracht.

Indien gebruiker met opdrachtgever een vast honorarium of uurtarief overeenkomt, is gebruiker niettemin gerechtigd tot verhoging van dat honorarium of tarief, bijvoorbeeld in gevallen waarin wijzigingen of aanvullingen in de overeenkomst worden aangebracht.

De gebruiker is voorts bevoegd prijsstijgingen aan de opdrachtgever door te berekenen als tussen het moment van offerte en levering kostprijsbepalende factoren zoals salarissen worden verhoogd.

Gebruiker is voorts gerechtigd tot verhoging van het honorarium als tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijkt dat bij het aangaan van de overeenkomst de oorspronkelijk overeengekomen of voorziene hoeveelheid werkzaamheden is onderschat om redenen die niet aan gebruiker zijn toe te rekenen, zodanig dat redelijkerwijs niet van gebruiker kan worden verlangd dat hij de overeengekomen werkzaamheden tegen het oorspronkelijk overeengekomen honorarium verricht. De gebruiker zal de opdrachtgever informeren over zijn voornemen om het honorarium of tarief te verhogen. De gebruiker vermeldt het bedrag van de verhoging en de datum waarop deze ingaat.

Artikel 9: Betaling
Betaling dient te geschieden binnen de termijnen op de factuur, zonder enige aftrek, korting of verrekening door storting of overmaking van het verschuldigde bedrag op de door gebruiker aangegeven bank- of girorekening. Bezwaren tegen de hoogte van de rekeningen schorten de betalingsverplichting niet op.

Indien opdrachtgever niet binnen de termijn betaalt, is opdrachtgever van rechtswege in verzuim. De opdrachtgever is in dat geval een rente verschuldigd gelijk aan de op dat moment wettelijke handelsrente. De rente over het opeisbare bedrag wordt berekend vanaf het moment dat de opdrachtgever in verzuim was tot het moment van volledige en definitieve afwikkeling, waarbij een gedeelte van een maand als een volle maand wordt aangemerkt. Ook heeft Dutchpacks B.V. het volledige recht om de eerder overeengekomen betalingscondities te herzien en deze voorwaarden te wijzigen en de uitgevoerde werkzaamheden onmiddellijk met of zonder toestemming van de opdrachtgever te factureren, wanneer de opdrachtgever de (deel) betaling gedurende een bepaalde tijd niet heeft voldaan zoals oorspronkelijk overeengekomen periode langer dan drie kalendermaanden.

In geval van liquidatie, faillissement of verlening van surseance van betaling zijn de vorderingen van gebruiker op de opdrachtgever direct opeisbaar. Er is geen restitutie of annulering van de bestelling mogelijk.

Gebruiker behoudt zich het recht voor om betalingen door de opdrachtgever eerst te laten strekken tot betaling van kosten, vervolgens tot openstaande rente en tenslotte tot de hoofdsom en de lopende rente. De gebruiker kan een betalingsaanbod weigeren, zonder dus in verzuim te zijn, als de klant een andere volgorde van toewijzing aangeeft. De gebruiker kan volledige betaling van de hoofdsom weigeren als de verschuldigde en lopende rente en kosten niet gelijktijdig worden voldaan.

Aan gebruiker betaalde aanbetalingen worden onder geen enkele voorwaarde of omstandigheid gerestitueerd. Bij annulering van opdracht door opdrachtgever worden aanbetalingen door gebruiker ingehouden en worden meerkosten en uitgevoerde werkzaamheden apart gefactureerd.

Betaling per kredietbrief wordt alleen geaccepteerd van A-klasse genoteerde banken en moet onherroepelijk en bevestigd zijn. De kosten voor de kredietbrief zijn voor rekening van de koper.

Klant ontvangt drie betalingsverzoeken per e-mail nadat hij te laat is betaald. De eerste herinnering geeft 30 kalenderdagen de tijd om de openstaande betaling uit te voeren. De tweede herinnering geeft 14 kalenderdagen de tijd om de openstaande betaling uit te voeren en de laatste (derde) herinnering geeft 14 kalenderdagen de tijd om de openstaande betaling uit te voeren. Als MEM Holland na deze periode niet de volledige openstaande betaling heeft ontvangen, heeft Dutchpacks B.V. het recht om de bestelling te annuleren en alle kosten die zijn gemaakt om de bestelling voor te bereiden in mindering te brengen op de ontvangen aanbetaling. De klant zou de volledige aanbetaling kunnen verliezen en een factuur kunnen ontvangen als de aanbetaling niet alle kosten dekt die Dutchpacks B.V. heeft gemaakt om de bestelling voor te bereiden.

Artikel 10: Eigendomsvoorbehoud
Alle door gebruiker geleverde zaken, waaronder ontwerpen, schetsen, tekeningen, films, software, (elektronische) bestanden, machines op afbetaling c.q. huur etc., blijven eigendom van gebruiker totdat opdrachtgever alle verplichtingen uit de met aangegane overeenkomst volledig is nagekomen.

De opdrachtgever is niet bevoegd de onder het eigendomsvoorbehoud vallende zaken te verpanden of anderszins te bezwaren.

Indien derdenbeslag leggen op de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken dan wel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, is opdrachtgever verplicht gebruiker zo snel als redelijkerwijs verwacht mag worden daarvan op de hoogte te stellen.

De opdrachtgever is verplicht de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand-, ontploffings- en waterschade en tegen diefstal en de verzekeringspolis op eerste verzoek ter inzage te geven.

Door gebruiker geleverde zaken waarop het eigendomsvoorbehoud als bedoeld in lid 1 van dit artikel rust, mogen alleen worden doorverkocht in het kader van de normale bedrijfsuitoefening en mogen in geen geval als betaalmiddel worden gebruikt.

Indien gebruiker gebruik wil maken van zijn eigendomsrechten zoals voorzien in dit artikel, geeft opdrachtgever hierbij onvoorwaardelijke en onherroepelijke toestemming voor de gebruiker of door gebruiker ingeschakelde derden om de plaatsen te betreden waar de gebruiker eigendom van de gebruiker is gelokaliseerd en om dat eigendom weer in bezit te nemen.

Artikel 11: Incassokosten
Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke (incasso) kosten die gebruiker redelijkerwijs maakt in verband met het niet of niet tijdig nakomen van zijn betalingsverplichtingen door opdrachtgever, komen voor rekening van opdrachtgever.

De opdrachtgever is over de incassokosten rente verschuldigd.

Artikel 12: Inspectie, klachten
Klachten over de verrichte werkzaamheden dienen door opdrachtgever binnen 8 dagen na constatering van de gebreken doch uiterlijk binnen 14 dagen na voltooiing van de desbetreffende werkzaamheden schriftelijk bij gebruiker te worden ingediend. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat de gebruiker een adequate verantwoordelijke kan stellen. Een reclame schort de betalingsverplichting van de opdrachtgever niet op, anders dan indien en voor zover gebruiker de opdrachtgever schriftelijk heeft medegedeeld dat hij de aanspraak als (gedeeltelijk) gegrond beschouwt.

Als de klacht gegrond is, zal gebruiker de werkzaamheden alsnog verrichten zoals overeengekomen, tenzij aantoonbaar geen enkel voordeel meer oplevert voor de opdrachtgever. De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het schriftelijk aangeven dat dit het geval is.

Indien uitvoering van de overeengekomen werkzaamheden niet meer mogelijk of voordelig is, kan gebruiker een deel van het al betaalde honorarium terugbetalen zonder de opdracht voort te zetten en kan gebruiker slechts ter zake aansprakelijk worden gehouden binnen de gestelde beperkingen. In artikel 16.

Artikel 13: Vervaltermijn
In afwijking van het bepaalde in artikel 12 is de opdrachtgever verplicht als hij van mening is of blijft dat gebruiker de overeenkomst niet tijdig, niet volledig of niet correct heeft uitgevoerd – tenzij dit met inachtneming van het bepaalde in artikel 12.1 geschiedt – hiervan in kennis te stellen. De gebruiker als zodanig schriftelijk en onverwijld en zijn recht op aanspraken op die grondslag binnen één jaar na dagtekening van die melding, of binnen één jaar na het tijdstip waarop melding had moeten plaatsvinden, bij gebreke waarvan al zijn rechten en aanspraken ter zake vervallen bij het verstrijken van de hierboven vermelde periode.

Artikel 14: Opschorting en ontbinding
Gebruiker is bevoegd de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, als:

De klant komt zijn contractuele verplichtingen niet of niet volledig na.

Na het aangaan van de overeenkomst worden de gebruiker bekend met omstandigheden die de gebruiker goede grond geven om aan te nemen dat de opdrachtgever zijn verplichtingen niet zal nakomen. Als er goede gronden zijn om aan te nemen dat de opdrachtgever zijn verplichtingen slechts gedeeltelijk of niet behoorlijk zal nakomen, is opschorting slechts toegestaan indien de tekortkoming dit rechtvaardigt.

De opdrachtgever was bij het aangaan van de overeenkomst verplicht zekerheid te stellen voor het voldoen aan zijn contractuele verplichtingen en heeft deze niet of onvoldoende zekerheid gesteld.

Gebruiker is voorts bevoegd de overeenkomst te ontbinden of te doen ontbinden als zich omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst naar de maatstaven van billijkheid en billijkheid niet meer mogelijk is of niet meer kan worden gevergd of indien zich omstandigheden voordoen. Een aard dat het contract redelijkerwijs niet in ongewijzigde vorm van kracht kan worden gelaten.

Als de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van gebruiker op de opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar. Indien gebruiker de nakoming van zijn verplichtingen opschort, behoudt hij zijn aanspraken uit de wet en overeenkomst.

Gebruiker behoudt zich te allen tijde het recht voor schadevergoeding te vorderen.

Artikel 15: Verliezen
Gebruiker kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde inkomsten, gemiste besparingen of schade door bedrijfsstagnatie. Bovenstaande is onder voorbehoud van opzet in geval van opzet of grove schuld van de gebruiker.

Artikel 16: Aansprakelijkheid
Indien gebruiker aansprakelijk mocht worden gehouden, is die aansprakelijkheid beperkt tot hetgeen in dit artikel is bepaald
Gebruiker is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt doordat opdrachtgever de mededelingsverplichting ex artikel 4.3 niet nakomt dan wel het feit dat de door opdrachtgever verstrekte informatie niet in overeenstemming is met het bepaalde in artikel 4.5, tenzij die schade het gevolg is van opzet of grove schuld van gebruiker.

Evenmin is gebruiker aansprakelijk voor schade veroorzaakt door handelen of nalaten van door opdrachtgever bij de uitvoering van de opdracht ingeschakelde derden, tenzij die schade is veroorzaakt door opzet of grove schuld van de zijde van gebruiker

Gebruiker is voorts te allen tijde bevoegd de schade van opdrachtgever zoveel mogelijk te beperken of ongedaan te maken, waartoe opdrachtgever verplicht is alle medewerking te verlenen.

Gebruiker kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde inkomsten, gemiste besparingen of schade door bedrijfsstagnatie. Bovenstaande is onder voorbehoud van opzet in geval van opzet of grove schuld van de gebruiker.

Artikel 17: Vrijwaring
De opdrachtgever vrijwaart gebruiker voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op aan de opdrachtgever verstrekte materialen of informatie die bij de uitvoering van de overeenkomst worden gebruikt.

Indien opdrachtgever aan gebruiker informatiedragers, elektronische bestanden of software etc. verstrekt, garandeert hij dat de informatiedragers, elektronische bestanden of software vrij zijn van virussen en defecten.

De opdrachtgever vrijwaart gebruiker voor aanspraken van derden ter zake van schade verband houdende met of voortvloeiend uit de door gebruiker uitgevoerde opdracht als en voor zover gebruiker ter zake niet aansprakelijk is naar de opdrachtgever op grond van het bepaalde in artikel 16.

Artikel 18: Risico-overgang
Het risico van verlies of beschadiging van de goederen die voorwerp van de overeenkomst zijn, gaat op de opdrachtgever over op het moment waarop deze aan de opdrachtgever wettelijk en/of feitelijk worden afgeleverd of volgens overeengekomen incoterms (regels)  en aldus ter beschikking van de opdrachtgever worden gesteld of een daartoe door de opdrachtgever aangewezen derde.

Artikel 19: Overmacht
Van partijen wordt niet verlangd dat zij enige verplichting nakomen indien zij daartoe verhinderd zijn als gevolg van een omstandigheid die buiten hun macht ligt en waarvoor zij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld op grond van de wet, een rechtshandeling of algemeen aanvaarde opvattingen.

In deze algemene voorwaarden wordt onder overmacht verstaan – naast hetgeen dat door de wet en het precedent als zodanig wordt beschouwd – als alle omstandigheden, voorzien of onvoorzien, waarop de gebruiker geen invloed kan uitoefenen, maar die de gebruiker verhinderen zijn verplichtingen. Dat geldt ook voor stakingen in het bedrijf van de gebruiker.

Gebruiker heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, als de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert intreedt nadat gebruiker zijn verbintenis had moeten nakomen.

Partijen kunnen gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Als de periode van overmacht langer duurt dan vier maanden, is ieder der partijen verplicht de situatie te bespreken en hiervoor een oplossing te zoeken.

Indien gebruiker bij aanvang van de overmacht al gedeeltelijk of gedeeltelijk aan zijn contractuele verplichtingen heeft voldaan en aan de nagekomen of na te komen verplichtingen zelfstandig waarde kan worden toegekend, behoudt gebruiker zich het recht voor de verplichtingen afzonderlijk in rekening te brengen reeds nageleefd of te worden nageleefd. De opdrachtgever is verplicht deze kosten te betalen alsof het een afzonderlijk contract betreft.

Artikel 20: Vertrouwelijkheid
Beide partijen zijn verplicht de vertrouwelijkheid te beschermen van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun contract van elkaar of van andere bronnen verkrijgen. Informatie geldt als vertrouwelijk als de andere partij hiervan op de hoogte is gesteld of als dat blijkt uit de aard van de informatie.

Als de gebruiker op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak verplicht is vertrouwelijke informatie bekend te maken aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden, en de gebruiker geen beroep kan doen op een wettelijk erkend of toegestaan privilege dan wel door de bevoegde rechter is gebruiker niet gehouden tot vergoeding van schade of andere schadevergoeding en is de wederpartij niet gerechtigd de overeenkomst te ontbinden op grond van de daardoor veroorzaakte schade.

Artikel 21: Intellectuele eigendom en auteursrechten
Onverminderd het overigens in deze algemene voorwaarden bepaalde behoudt gebruiker zich de rechten en bevoegdheden voor die gebruiker op grond van de Auteurswet toekomen. Alle door de gebruiker uitgebrachte rapporten, aanbevelingen, contracten, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software etc. zijn uitsluitend bestemd voor gebruik door de opdrachtgever en de opdrachtgever mag deze zonder voorafgaande toestemming van de gebruiker niet verveelvoudigen, openbaar maken of communiceren aan derden, tenzij anders bepaald door de aard van de verstrekte documenten. De gebruiker behoudt zich het recht voor om de door de uitvoering van de werkzaamheden verkregen informatie voor andere doeleinden te gebruiken, mits dit niet tot gevolg heeft dat vertrouwelijke informatie aan derden wordt bekendgemaakt. Artikel 22. Geen overname van personeel Opdrachtgever zal gedurende de looptijd van de overeenkomst en gedurende één jaar na beëindiging daarvan afzien van het in dienst nemen of anderszins gebruik maken van de diensten, direct of indirect, van werknemers van gebruiker of van bedrijven die door gebruiker bij de uitvoering van deze overeenkomst zijn ingeschakeld of die bij de uitvoering van de overeenkomst betrokken zijn of zijn geweest, anders dan na goed overleg daarover met gebruiker.

Artikel 22: Garantie
De garantieperiode op nieuwe machines is 12 maanden en 2 weken ingaande na het ophalen van de machine in Roosendaal. De garantie is niet van toepassing op slijtage onderhevige onderdelen. Het defecte onderdeel kan opgestuurd worden naar ons en wij sturen dan kosteloos een nieuw onderdeel toe. Als u wenst dat wij langskomen in deze periode dan brengen wij wel de kosten van het reizen de arbeid en brandstof in rekening.

Op 2e handsmachines geven wij geen enkele garantie mits anders vermeld in de offerte en/of op de factuur aangegeven.

Artikel 23: Geschillen
Tenzij dwingend recht anders voorschrijft, is bij uitsluiting de rechter in de vestigingsplaats en/of omgeving van gebruiker bevoegd.

Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen om het geschil in onderling overleg op te lossen.

Artikel 24: Toepasselijk recht
Op alle rechtsverhoudingen tussen gebruiker en opdrachtgever waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is Nederlands recht van toepassing. Het Weens Koopverdrag wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

Artikel 25. Bron van de voorwaarden
Deze voorwaarden zijn te vinden op onze websites www.dutchpacks.com www.sluitmachine.nl en www.memholland.com en worden u op eerste verzoek per e-mail toegestuurd, ook voegen wij de algemene voorwaarden toe bij de uitgebrachte offerte.

De laatst gedeponeerde versie of de versie die van toepassing was op het moment van totstandkoming van de overeenkomst is te allen tijde van toepassing, deze versie is van 26-10-2023

Deze Verkoopwaarden is opgesteld op 26 oktober 2023.